Πρωτοποριακή Αγγειοχειρουργική αποκατάσταση πλήρως αποφραγμένης καρωτίδας

Απόφραξη Καρωτίδας

​Πρωτοποριακή Αγγειοχειρουργική αποκατάσταση της πλήρως αποφραγμένης κοινής καρωτίδας με απόλυτη επιτυχία σε άνδρα ηλικίας 40 ετών ψαρά με επαναλαμβανόμενα εγκεφαλικά επεισόδια και με πάρεση του δεξιού άνω άκρου λόγω θρόμβωσης της αριστεράς κοινής καρωτίδας.

Στον ασθενή εγένετο bypass στην κοινή καρωτίδα κοντά στον διχασμό της έσω και έξω καρωτίδας. Έχουν ήδη περάσει 14 ώρες και ο ασθενής είναι άριστα.
Η επέμβαση εγένετο από την Αγγειοχειρουργική Ομάδα του Διευθυντού της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών, κου Κούστα Γεωργίου (η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένου στο χώρο της αγγειοχειρουργικής ιατρούς: Δρ Μ.Μουστάρδα, κ. Ι. Καμπυλαυκα, κ. Κ. Ευσταθίου & Α. Καμπυλαυκα – αναισθησιολόγο) σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γκατζώνη Στέργιο, για την συνεχή καταγραφή ηλεκτρονικά της λειτουργίας του εγκεφάλου κατά την διάρκεια του χειρουργείου που οδηγούσε την χειρουργική ομάδα για την λειτουργικότητα των εγκεφαλικών κυττάρων.

Επρόκειτο για 5 ώρες επέμβασης.

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια επέμβαση σε διεθνές επίπεδο για την αποφραγμένη καρωτίδα που γίνεται αυστηρά σε επιλεγμένα κέντρα του εξωτερικού όπως το Harvard – Mayo Clinic κλπ.

Ο ασθενής επισκέφθηκε 5 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και δεν τον αναλάμβανε κανείς λόγω του υψηλού κινδύνου που έχουν τέτοιου είδους επεμβάσεως.

Η επέμβαση έγινε εντελώς δωρεάν από την αγγειοχειρουργική ομάδα &  τον καθηγητή νευρολογίας.