Κλινική Διαβητικό Πόδι

The Clinic of Excellence

Η κλινική “Διαβητικό Πόδι” είναι πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα!

Απαρτίζεται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων με διαφορετικές ειδικότητες απαρτίζουν και λειτουργούν ως team την Κλινική.

12 ειδικότητες: Αγγειοχειρουργός – Λοιμωξιολόγος – Νευρολόγος – Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος – Οφθαλμίατρος – Νεφρολόγος – Πλαστικός Χειρουργός – Ορθοπεδικός – Δερματολόγος – Ειδικός Ακτινολόγος Υπερήχους Αγγείων.

Διαθέτει ειδικό τμήμα «Περιποίησης του Διαβητικού Ποδιού» πλαισιωμένο από εξειδικευμένη Ποδίατρο και Εργαστήριο Μελέτης των Περιφερικών Αγγείων με ειδική «Δοκιμασία Κόπωσης» σε τάπητα μόνο για τα αγγεία των κάτω άκρων.

Η κλινική που εφαρμόζει το «Πρωτόκολλο Διαβητικού Ποδιού»:

35 εξειδικευμένες εξετάσεις κάθε 6 μήνες που στοχεύουν στην πρόληψη των επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη. Αξιολογούνται από την Επιστημονική Ομάδα της Κλινικής και παρακολουθούνται ηλεκτρονικά.

Άρτιος τεχνολογικός υβριδικός εξοπλισμός – State  of  the  Art του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών συμβάλλει στην ασφαλή και ακριβή διάγνωση και θεραπεία.

Η κλινική που σας εξασφαλίζει
μια ζωή χωρίς επιπλοκές.

Ιδρυτής ο Διευθυντής της 1ης Αγγειοχειρουργικής και Ενδαγγειακής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών, Ε. Καθηγητής, Κούστας Γεώργιος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του HARVARD των Η.Π.Α.

Η Επιστημονική Ομάδα θεωρείτε η πλέον έμπειρη (expertise) και μοναδική (unique) για τις εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για την διάσωση του διαβητικού ποδιού.

Πάνω από 4,000 ασθενείς έχουν επισκεφθεί την Κλινική και περίπου 2,300 χειρουργήθηκαν με ποσοστό διάσωσης των ποδιών >85%.

“It’s just another illustration of how this Clinic goes the extra mile”

Στατιστικά Στοιχεία για το Διαβητικό Πόδι

  • Κάθε 20 δευτερόλεπτα, κόβεται ένα πόδι ή τμήμα αυτού παγκόσμια.
    Κάθε 7 δευτερόλεπτα, πεθαίνει ένας διαβητικός παγκόσμια.
  • Οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν σήμερα μια ΜΑΣΤΙΓΑ.
  • Το 10,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 1 στους 10 έχουν σακχαρώδη διαβήτη και οι μισοί από αυτούς περίπου 44,5%, δεν το γνωρίζουν.
  • Η κύρια αιτία των ακρωτηριασμών είναι το έλκος. Τα τελευταία 5 χρόνια, το ποσοστό ακρωτηριασμών αυξήθηκε 50%, δηλαδή σε επίπεδα ALARM.

Όλα αυτά ανάγκασαν την επιστημονική κοινότητα να φτιάξουν τις Κλινικές για το Διαβητικό Πόδι.

THREE DISCIPLINES,
ONE MISSION
LIMB SALVAGE

(John Hopkins)

Ο στόχος της Κλινικής Διαβητικό Πόδι

Βασικός στόχος της κλινικής  είναι και θα είναι η κατάργηση του ακρωτηριασμού.

Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής η κλινική “Διαβητικό Πόδι” αναπτύσσει μία σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν όχι μόνο στην ενημέρωση του κοινού, αλλά και στην πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου για να ελαχιστοποιηθεί μέχρι εξαλείψεως ο ακρωτηριασμός.

Ενημερωθείτε!

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαβητικό πόδι. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κλινικής “Διαβητικό Πόδι”.