Οι ευρυαγγείες στις γυναίκες

Αποτελούν κατά βάση αισθητικό πρόβλημα, που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες. Το ευχάριστο είναι ότι η θεραπεία τους δεν αποτελεί δύσκολη υπόθεση.

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες.

Πότε εμφανίζονται; Έχουν σχέση οι ευρυαγγείες με τον ήλιο και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Οι ευρυαγγείες είναι διατεταγμένα μικρά φλεβίδια (αγγεία) που αναπτύσσονται κάτω από το δερμα. Ονομάζονται κοινώς «σπασμένα αγγεία». Αποτελούν αισθητικό πρόβλημα που δεν ενοχλεί μόνον οπτικά, αλλά προκαλούν και κάψιμο, μυρμίγκιασμα και κούραση στα πόδια. Αυτή η πάθηση των φλεβών προσβάλλει κυρίως γυναίκες και σε μικρότερη συχνότητα άντρες. Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται με μπλέ χρώμα (όταν υπάρχει φλεβικό αίμα) ή με κόκκινο ( όταν υπάρχει αρτηριακό αίμα).

Εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του προσώπου, στα μάγουλα, κάτω από τα μάτια, κυρίως στην μύτη καθως και στο μέτωπο. Συχνότερα όμως εντοπίζονται στους μηρούς, στις γάμπες και στους αστραγάλους.

Οι πιθανοί παράγοντες που προκαλούν τις ευρυαγγείες είναι κυρίως ορμονικοί, όπως η εγκυμοσύνη, η έμμηνος ρύση, η λήψη αντισυλληπτικών, οι φυσιολογικές ορμονικές διαταραχές κατά την παραγωγική ηλικία της γυναίκας, η κληρονομική προδιάθεση. Στους άντρες εμφανίζεται ως επαγγελματική νόσος, σε άτομα που έχουν παρατεταμένη ορθοστασία, σε χειρουργούς, σερβιτόρους, κομμωτές, νοσηλευτές, μάγειρες, αστυνομικούς κ.α.

Ο θεράπων αγγειοχειρουργός , ο οποίος λαμβάνει υπόψη το μέγεθος, το χρώμα των ευρυαγγειών και το χρώμα του δέρματος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιλογή των μεθόδων θεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεραπευμένες ευρυαγγείες ουδέποτε εμφανίζονται ξανά. Μπορεί όμως να εμφανιστούν σε άλλα σημεία. Αν οι αιτιολογικοί παράγοντες εξακολουθούν να υπάρχουν (αντισυλληπτικά, ορμονικές διαταραχές, ορθοστασία, υπερθέρμανση) κρίνεται σκόπιμη και απαραίτητη η παρακολούθηση ανά 6 μήνες ή μία φορά το χρόνο, για την έγκαιρη θεραπεία των πιθανών νέων ευρυαγγειών σε άλλα σημεία.

Με τον συγχρονο εξοπλισμο, που υπάρχει σήμερα, οι θεραπείες είναι ασφαλείς και ανώδυνες. Οι καλύτερες περιόδοι θεραπείας είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη. Το καλοκαίρι γίνεται μόνο σκληροθεραπεία και ουδέποτε Laser. Αν γίνει θεραπεία με Laser το καλοκαίρι, συνιστάται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για 2 εβδομάδες.

Είναι μύθος ότι ο ήλιος δημιουργεί ευρυαγγείες στα πόδια ή στα χέρια.

Ο ήλιος κατηγορηματικά δεν δημιουργεί ευρυαγγείες στο σώμα, πλην του προσώπου. Στο πρόσωπο δημιουργούνται με τον ήλιο νέες ευρυαγγείες, ιδιαίτερα αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση ή αν πολλαπλασιάζονται οι ήδη υπάρχουσες.

Για αυτό καλό θα ήταν να καλύπτουμε το πρόσωπο με καπέλο και να αποφεύγουμε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Το μεικ απ και οι αντηλιακές κρέμες δεν προστατεύουν το πρόσωπο από το να μη δημιουργεί ευρυαγγείες. Για τη δημιουργία των ευρυαγγειών του προσώπου υπεύθυνη η υψηλή θερμοκρασία και λιγότερο η ηλιακή ακτινοβολία. Προληπτικά μέτρα μη εμφάνισης τους δεν υπάρχουν.

Η άσκηση και η σωστή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης τους, χωρίς όμως να τις αναστείλουν.

Θεραπεία ευρυαγγειών: Laser & Σκληροθεραπεία

Οι ευρυαγγείες θεραπεύονται επιτυχώς με πλήρη και μόνιμη εξαφάνιση τους. Φαρμακευτική: Χημική (σκληροθεραπεία) με μικροενέσεις με τις οποίες η ευρυαγγεία καταστρέφεται εσωτερικά και απορροφάται.

Laser: Είναι μία δέσμη φωτός (όχι ακτινοβολία) που καταστρέφει απέξω την ευρυαγγεία. Συνδυασμός και των δυο παραπάνω μεθόδων. Σήμερα ο παραπάνω συνδυασμός (laser – Σκληροθεραπείας) θεωρείται ότι αποδίδει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη θεραπεία των ευρυαγγειών.

Μάθε περισσότερα!

Επικοινώνησε με τους ειδικούς & κλείσε άμεσα ένα ραντεβού.

210.68.62.490  | 210.69.27.331